Echipa DEO

Cercetători în proiectul DEO

Bogdan Tudor Tulbure – Director Proiect

Email: bogdan.tulbure@e-cbt.ro

Bogdan Tudor Tulbure este lector la Departamentul de PsihologieUniversitatea de Vest din Timișoara. A obținut titlul de doctor în psihologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a efectuat și un program de cercetare post-doctorală (2010-2012). În peroada studiilor doctorale a beneficiat de o bursă Fulbright la Univeristy of Virginia, SUA (2007-2008), iar în perioada studiilor post-doctorale a efectuat un stagiu de cercetare la Linkoping University, Suedia (Februarie-Martie 2012). 

Bogdan Tulbure a efectuat cercetări privind procesarea informatiilor în anxietate, folosind metode implicite şi explicite de evaluare (vezi și Proiectul Implicit România). În ultimii ani interesele lui de cercetare includ intervenţiile psihologice validate stiintific, şi, în special, folosirea mijloacelor moderne de acordare a asistenţei psihologice pe Internet (vezi Programul PsiTOD şi Programul iSOFIE) inclusiv prezentul Program Transdiagnostic de Intervenţie pentru Reducerea Tulburărilor Anxioase şi Afective.

Florin Alin Sava - Cercetător Senior

Email: florin.sava@e-uvt.ro

Florin Sava este profesor la Departamentul de PsihologieUniversitatea de Vest din Timișoara. El a obținut titlul de doctor în psihologie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, și a efectuat un stagiu de cercetare post-doctoral în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. A coordonat diverse proiecte de cercetare și intervenție în domeniul cognițiilor sociale implicite. În prezent, este coordonatorul Laboratorului Cogniție Socială și Personalitate din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Interesele sale de cercetare au în vedere dezvoltarea de instrumente de evaluare la nivel implicit și explicit, condiționarea afectivă ca intervenție validă științific și identificarea factorilor mediatori și moderatori implicați în relația dintre procesele propoziționale și cele asociative.

Silvia Măgurean - Cercetător Postdoctoral

Emailsilvia.magurean@e-uvt.ro

Silvia Măgurean este lector la Departamentul de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A obținut titlul de doctor în psihologie (2014) desfășurând cercetări în domeniul schimbării cognițiilor implicite față de fumat și a lucrat în diverse proiecte de cercetare din domeniul cognițiilor sociale implicite. De asemenea, este interesată de aplicații practice ale teoriilor si metodelor cogniției sociale implicite în sfera psihologiei personalității, psihologiei organizaționale și a sănătății.

Andrei Rusu - Cercetător Postdoctoral

Email: andrei.rusu@e-uvt.ro

Andrei Rusu este lector la Departamentul de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A obținut titlul de doctor în psihologie în anul 2013 în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar în perioada 2014-2015 a efectuat un stagiu postdoctoral în cadrul aceleiași universități. Atât activitatea doctorală cât și cea postdoctorală a fost focalizată pe testarea metodelor și teoriilor din domeniul cogniției sociale implicite în psihologia organizațională și asupra comportamentului vocațional. În momentul de față, activitatea principală de cercetare continuă demersurile anterioare, vizând aplicații ale descoperirilor cogniției sociale implicite în domenii precum psihologia sănătății ocupaționale

 

Nastasia Sălăgean – Tehnician Doctorand

Departamentul de Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara

Email: nastasia.salagean@e-uvt.ro

Nastasia Sălăgean este doctorand în psihologie. Interesele ei de cercetare privesc investigare relației dintre cognițiile implicite și simptomatologia depresivă. Nastasia Sălăgean este implicată în mai multe proiecte de cercetare, dintre care cele mai notabile sunt Modificarea cognițiilor implicite: O abordare validată științific” și ”Un nou program transdiagnostic de intervenție pentru reducerea tulburărilor anxioase și afective livrat online.” De asemenea, ea a investigat modificarea cognițiilor implicite la persoanele care au urmat un program de intervenție on-line pentru tratarea depresiei (Programul PsiTOD ).

Daniela Moza - Tehnician Doctorand

Departamentul de Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara

Email: daniela.moza@e-uvt.ro

Daniela Moza este cadru didactic asociat la Departamentul de Psihologie și doctorand în psihologie interculturala. Cercetarea ei doctorală vizează examinarea factorilor socio-culturali care influențează bunăstarea psihologică și fericirea indivizilor. Este implicată în mai multe proiecte de cercetare