Considerente etice DEO

Considerente etice

Acest studiu a fost evaluat de către Board-ul de Recenzie Instituţională al Universităţii De Vest din Timisoara (Aviz 4509 din 26.02. 2016). Acest lucru înseamnă că:  

  • Participarea dvs. este voluntară şi puteţi oricând să vă retrageți din acest program. Cu toate acestea, vă rugăm să ne anunţaţi dacă doriţi să întrerupeţi programul.
  • Datele obţinute vor fi utilizate exclusiv în scopuri de cercetare.
  • Scorurile obţinute la chestionare sunt confidenţiale, şi nici o persoană neautorizată nu va afla de participarea dvs. la acest studiu. Datele culese vor fi prelucrate statistic şi prezentate la nivel de grup, astfel încât răspunsurile individuale nu vor putea fi urmărite.
  • După finalizarea studiului, toţi participanţii vor putea solicita rezumatul studiului, dacă doresc acest lucru.

Confidenţialitatea

Toate informaţiile introduse în acest sistem sunt confidenţiale. Pentru a ne asigura că doar dvs. veţi putea accesa sistemul vă vom trimite un pe e-mail un cod personal de identificare şi o parolă. Toate mesajele vor fi gestionate prin intermediul unui software securizat care funcţionează pe aceleaşi principii ca Internet banking-ul. Adresele personale de email nu vor fi folosite pentru a comunica cu terapeutul. Un software encriptat va facilita corespondenţa dintre dvs. şi personalul administrativ, iar codul personal şi parola vor asigura folosirea exclusivă a sistemului de către persoane autorizate. Datele cu caracter personal vor fi encriptate şi protejate cu o altă parolă pentru a îndeplini cerinţele internaţionale privind deţinerea informaţiilor cu caracter personal. Datele din chestionare vor fi înregistrate în mod anonim, ceea ce înseamnă că răspunsurile dvs. nu vor putea fi identificate. În final, rezultatele obţinute vor fi analizate la nivel de grup.

Riscuri implicate

Acest studiu nu implică nici un risc pentru integritatea fizică sau mentală a participanţilor.